Stadsomvandlingen i nya Kiruna är unik och vi har världens ögon på oss. Det nya stadshuset växer fram och fler investeringar är på gång.
Det gillar vi.

Strategiska etableringar

I Kiruna har vi mer än 100 års erfarenhet av unika affärsmöjligheter. Och lika många miljarder i spännande framtidsinvesteringar. Här finns därför unika möjligheter att göra goda affärer.

För mer än 100 år sedan hade Hjalmar Lundbohm, LKAB:s disponent och grundare, en vision om att bygga världens bästa stad. Och ingen annanstans i världen har man så framgångsrikt som i Kiruna tagit tillvara de egna, naturliga resurserna; magnetiten, naturen och rymden och utvecklat dem till världsledande företag.

Investeringarna i Kiruna uppgår till 100-tals miljarder, såväl inom LKAB, rymdverksamheten och turismen som den kommande stadsomvandlingen. Kiruna ligger dessutom i Sverigetoppen för köpkraftsindex, har livskraftiga entreprenörer och låg arbetslöshet.

En av flera spännande etableringar, där Progressum varit delaktig, är Kiruna Cargo, det nya bolaget som driftar Kirunas nya godsterminal sedan sommaren 2013.